È’ Arrivata la Primavera!

The Friday after I returned from Brussels, I met up with Megan, another friend in Bologna, and a few of her girlfriends from home, for a cooking class. This was one of the things I’d been saying I wanted to do basically since I arrived in Bologna, and Megan’s language school set up this lesson at a local woman’s home.

We made two kinds of pasta sauce, pesto and four cheese:

Arancini with Bolognese sauce, peas, and cheese:

And a traditional Bolognese dessert, zuppa inglese:

The food was all delicious (and I can provide recipes upon request), and our teacher was really sweet. While we cooked, we talked about all kinds of things, from her opinions on food and grocery shopping to her boyfriend, who’s Sicilian but allergic to garlic.

This is me with Megan, who now lives in Bra where she's attending the gastronomic institute.

Megan, me, Erin, Kelly, and our teacher. The best part about cooking classes is that you get to eat what you make!

The following day, I met up with Christina and Joanna to buy bread, cheese, wine, cake, and other finger foods for a picnic at Villa Ghigi for Christina’s birthday. I brought a blanket and a corkscrew from home, and we hiked up this giant hill with all of our food to get a gorgeous view over Bologna.

We found a nice spot on a grassy hillside surrounded by flowering fruit trees, and set up our picnic. We found Christina’s cake at Zanardi, a pasticceria we’d all been wanting to try. It was made with pears and cinnamon and had a crunchy topping – yum!

Check out that CAKE.

Our picnic spot.

After we finished eating, we took a walk up the hill to see the signs of spring. There were flowering trees, crocuses, and places to play. It was a great day.

I found this little guy peeking out from a staircase.

Check out the view!

In addition to the bars, there were uneven balance beams and blocks.

This guy was hiding under a tree.

It was gorgeous when the sun started to go down.

—–

Il venerdì dopo il mio ritorno da Bruxelles, mi sono incontrata con Megan, un’altra amica a Bologna, e alcune sue amiche da casa, per una lezione di cucina. Questa è stata una delle cose che avevo detto che volevo fare praticamente da quando sono arrivato a Bologna, e la scuole di lingua e di Megan istituito questa lezione a casa di una donna locale.

Abbiamo fatto due tipi di sugo per la pasta, pesto e quattro formaggi, arancini al ragù, piselli e formaggio e un dolce tradizionale bolognese, zuppa inglese. Il cibo era delizioso (e io in grado di fornire ricette su richiesta), e la nostra insegnante era veramente dolce. Mentre abbiamo cucinato, abbiamo parlato di tutti i tipi di cose, dai suoi pareri sui negozi alimentari e di generi alimentari per il suo fidanzato, che è siciliana, ma allergico al’aglio.

Il giorno dopo, ho incontrato con Christina e Joanna a comprare il pane, formaggio, vino, dolci, finger food e altre proposte per un pic-nic a Villa Ghigi per il compleanno di Christina. Ho portato una coperta e un cavatappi da casa, e abbiamo salito su questa collina gigante con tutto il nostro cibo per ottenere una splendida vista sulla città.

Abbiamo trovato un bel posto su una collina erbosa circondata da alberi da frutto in fiore, e impostare il nostro picnic. Abbiamo trovato torta di Christina a Zanardi, una pasticceria che avevamo tutti voglia di provare. E ‘stato fatto con le pere e cannella e aveva un croccante topping – yum!

Dopo che abbiamo finito di mangiare, abbiamo fatto una passeggiata sulla collina per vedere i segni della primavera. C’erano alberi in fiore, croco, e luoghi per giocare. E ‘stata una grande giornata.


One response to “È’ Arrivata la Primavera!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: